Dette afsnit er sponseret af Nextory. Få 45 dage gratis adgang til lydbøger og e-bøger om vin. Brug koden ‘vin’ på nextory.dk/vin
Lyt f.eks. til ‘Italiensk vin” af Thomas Ilkjær https://www.nextory.dk/bog/italiensk-vin-10445107/
Vi fortsætter snakken om lugt og smag og nørder smagsreceptorer, proteiner, aminosyrer og kulhydratmolekyler.
Hvor mange dufte kan vi mennesker skelne imellem og er der en fest i næsen, som vi skal give mere opmærksomhed?
Hankatte, dansepartnere og armsved – hvorfor er det, at en dunst/hørm/stank kan være intagende?
Hvad er Indol og hvad bruger man det til?
Kan man træne sig til at blive sporhund fremfor den dømmende politimand?
Burde vi blive bedre til at bruge grøntsager til at beskrive vine og hvad betyder “alt hvad jeg ser er vibrerende atomer”?
Vi snakker også kemisk krigsførelse og hvilke faktorer, der har betydning for kemien i smag og lugt.
Hvad er synæstesi og findes “oplevelsesvin” og Restina-effekten?
Vi laver også en bubba-kikki-test og lugter til diverse duftflasker.
………………………………..
Som lytter kan du hjælpe os med at lave flere sær-afsnit. Tilmeld dig her: https://www.zetland.dk/kampagne/vfb og få adgang til Zetland i 2 måneder for kun 50 kr. Når du får adgang støtter du samtidig Vin for begyndere, så vi kan lave endnu flere sær-afsnit.
…………………………..
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin