Afsnittet er sponseret af måltidskasser fra Hellofresh https://www.hellofresh.dk/
Brug koden HELLOVIN og få 30% rabat på de to første kasser og 10% rabat på kasse tre og fire.
………………………..
I dette afsnit skal vi til Sicilien og Chile og smage vin fra to danske vinmagere, som gør sig i det store udland.
Der er debut til druen Nerello Mascalese, som findes på Sicilien og vokser i lava! Eller… Næsten da. Hvordan smager druen, hvor gror den og hvor på Etna bliver der dyrket vin?
Vi har Anne Louise Mikkelsen med på telefon fra en bil i Italien, hvor hun fortæller om, hvordan hun er kommet ind i vinens verden og hvorfor hun er endt på Sicilien.
Vi skal også høre hvilken vinstil, hun laver og gerne vil lave og hvordan det har påvirket produktionen på Sicilien efter at der er kommet økonomi i området.
Herefter skal vi et smut til Elqui i Chile, hvor Steffan Jørgensen laver vild-power-rock-vin. Steffan er selv en vild type og det afspejler sig også i vinen, han producerer. Syrah som man aldrig har smagt det før!
Til slut tager vi et kig på en vin-video-grafik, der viser hvilke lande, der mellem 1962-2020 har størst omsætning på eksport af vin.
Se grafen her https://fb.watch/hqJWgIEsyF/
Vi smager på
1) Aglaea, Nerello Mascalese Thalìa 2019 Etna D.O.C.
https://distinto.dk/aglaea-thal-a-18-etna-d-o-c-aglatha
2) Elqui Wines – Syrah – 2016
https://www.theis-vine.dk/products/syrah-elqui-wines?variant=33021588733986
…………………..
KØB BOGEN HER http://vinforbegyndere.com/
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin