Særafsnit – Sommelier – Med sommelier på Frederikshøj Kent Sigerstrøm

Afsnittet er sponseret af Temptech Vinkøleskabe https://temptech.dk/

 

På restaurant Frederikshøj benytter de Temptech Copenhagen CPRO1800SRB vinkøleskab

https://temptech.dk/produkt/temptech-copenhagen-cpro1800srb-vinkoeleskab/

 

………….

 

Vi har besøg af sommelier på restaurant Frederikshøj Kent Sigerstrøm, som fortæller om, hvad det vil sige at være sommelier, hvordan man uddanner sig og hvad Kents daglige arbejde består af som wine director/manager på Frederikshøj.

 

Undervejs smager vi på Kents ynglingsvintype og blindsmager en vin.

 

Vi snakker også om vin og madsammensætning og om man kan drikke tør riesling til hvide asparges.

 

Hvordan er sommelier-uddannelsen på Vinakademiet, hvad er WSET 1,2,3 og Diploma (4) og hvordan kan man kombinere uddannelserne?

 

Hvordan fungerer samarbejdet mellem sommelier’en og vinproducenterne, hvordan ser et arbejdsliv ud som sommelieren og har Kent mon nogle rejseoplevelser med vin, som har gjort indtryk?

 

Til slut dykker vi ned i Frederikshøjs vinkort og analyserer det helt kort.

 

 

Vi smager på

 

1) Emrich Schönleber, Frühlingsplätzchen, Riesling GG, Nahe, 2019

 

2) Blindsmagning