Vinene i afsnittet er skænket af Bottle Hero https://bottlehero.dk/
Find en smagekasse her https://bottlehero.dk/collections/vin-for-begyndere-rose-kassen
NB. Der er 6 flasker rosé i smagekassen. To af hver vin.
Se Bottle Heroes Sommelier-univers her https://bottlehero.dk/pages/sommelier-univers
…………….
I dagens afsnit skal vi smage tre ekstremt spændende og karakterfulde rosévine. Glem alt om fransk Provence-rosé – det her er noget helt andet og så endda fra Bourgogne, Etna på Sicilien og som Pet Nat fra Østrig.
Der er fire forskellige fremstillingsmetoder, når man laver rosé;
1. Direkte pres
2. Rosé de maceration
3. Rose de Saignée
4a. Blandingsmetoden (sam-pres)
4b. Blandingsmetoden (med færdig rød- og hvidvin)
Hvordan kan man gøre og hvad gør de forskellige metoder ved smagen?
Hvad er historikken omkring Marsannay og hvorfor begyndte de at lave rosé?
Undervejs snakker vi også om, hvilken mad man kan spise til vinene.
Vi smager på
1. Girolamo Russo Etna, Rosato, 2022https://bottlehero.dk/products/girolamo-russo-etna-rosato-2022
2. Marsannay Rosé, Domaine Joseph Roty,2020https://bottlehero.dk/products/marsannay-rose-2020
3. Pet Nat, Matthias Hager, Zwiegelt Rosé, ØKO, 2021 https://bottlehero.dk/products/matthias-hager-pet-nat-zwiegelt-rose-2021-oko
…………………
Køb vores bog “Vin for begyndere og øvede” i en signeret udgave her: http://vinforbegyndere.com/
Støt Vin for begyndere podcast her https://vinforbegyndere.10er.app/
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin
Lyt vores bog som lydbog her:
Køb den her https://www.saxo.com/dk/vin-for-begyndere-og-oevede_lydbog_9788773397374