Vin for begyndere

#25 – PIWI fra Tyskland – Sauvignac, Cabernet Blanc og Cabertin

Afsnittet er sponseret af Tysk Turistforening https://www.germany.travel/en/campaign/ein-smuttur/home.html og Gold im Glas: Rheinland Pfalz: https://gold.rlp.de/

 

Find en smagekasse med de tre vine fra afsnittet her: https://tyskevindage.dk/vin-for-begyndere-smagekasse-piwi-vin

 

OBS – Det er kun muligt at bestille smagekassen to uger efter udgivelsesdatoen.

 

30% rabat på live podcast og Tyske Vindage i Aarhus søndag d. 29. september 2024 – Billetter her: https://tyskevindage.dk/vin-for-begyndere-smagekasse-piwi-vin

 

……………

 

Tilbage i 1950’erne har en tysk hobby-vinavler ved navn Blattner krydset og udviklet forskellige druesorter for at skabe nye hybrider, som kan holde til fremtidens klima. Man kender ikke alle de druesorter, han har benyttet for at skabe nye sorter, så det hele er omgæret af en del hemmelighedskræmmeri og mystik…

 

 

I dagens afsnit skal vi nørde PIWI-druesorter – hybrider fra Tyskland. Vi smager en mousserende, en hvid og en rød lavet på druerne Sauvignac fra Rheingau, Cabernet Blanc fra Rheinhessen og Cabertin.

 

 

Hvad er en PIWI-druesort, hvorfor er de opstået og hvad er fordelene ved at dyrke dem?

 

Hvad er forskellen slægter, familier, arter, sorter, krydsninger og hybrider og hvorfor er det vigtigt at blande forskellige arter for at skabe resistente hybrider?

 

Hvordan smager de, hvad er deres egenskaber og hvordan ser deres fremtid ud?

 

 

Lidt mere læsning:       Om PIWI Druer, PIWI International: https://piwi-international.org/     Om Druegenetik, international drue database af Jakob Kuehn Institut: https://vivc.de/

 

 

Vi smager på

 

1)  Sauvignac, Weingut Galler, Sekt, Brut, 2016

 

2) Cabernet Blanc, Weingut Schales, 2022

 

3) Cabertin, Reserve, Weingut Rummel, 2020