Vinene i afsnittet er skænket af Wine at heart https://www.wineatheart.dk/
Find en smagekasse med de tre mousserende vine fra afsnittet her https://www.wineatheart.dk/product/bival-smagekasse-vin-for-begyndere-3-flasker/?age-verified=2057b17191
Eller en kasse med 6 stk her https://www.wineatheart.dk/product/bival-smagekasse-vin-for-begyndere-6-flasker/
……………………
Afsnittet er optaget i de smukkeste rammer i en vinmark i Valdobbiadene i Italien. Vi sidder i skygge i et lille hus omgringet skrig-grønne sukkergran-bakketoppe hos vinmageren Bival.
Hvad er Valdobbiadene og Conegliano og hvordan skal man forstå området i Norditalien, hvor de laver Prosecco og Frizzante.
Hvordan udtrykker druesorten glera sig, hvordan laver man Prosecco, hvilken temperatur skal det drikkes ved og hvordan smager det?
Hvordan er landskabet blevet formet i det UNESCO-beskyttede landskab og hvilke udfordringer giver klimaet i området?
Hvad er Frizzante, hvordan laver man det og hvordan smager det?
Hvilken beskæringsmetode benytter man på glera-stokkene, hvorfor sidder klaserne i 1,70-1,80 meters højde og hvad kan man spise til Prosecco og Frizzante?
Vi smager på
1) Tèrmen 00, Fondo, Bival Winery, 2022 https://www.wineatheart.dk/product/bival-termen/
2) Constante Brut Nature sui Lieviti, Costante 08, Prosseco, Bival Winery, 2022 https://www.wineatheart.dk/product/bival-brut-nature-sui-lieviti/
3) Aldo 45, Extra Dry, Bival Winery, 2022 https://www.wineatheart.dk/product/bival-extra-dry/
…………………
Køb vores bog “Vin for begyndere og øvede” i en signeret udgave her: http://vinforbegyndere.com/
Støt Vin for begyndere podcast her https://vinforbegyndere.10er.app/
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin
Lyt vores bog som lydbog her:
Køb den her https://www.saxo.com/dk/vin-for-begyndere-og-oevede_lydbog_9788773397374