Afsnittet er sponseret af Cool Climate Wine Summit https://www.coolclimatesummit.com/
Cool Climate Wine Festival Lørdag d. 18. januar fra kl 13.00 – 17.00. 60 udstillere. Lokomotivværkstedet, Kbh. Billetter her: https://coolclimatesummit.com/wine-festival International Vinkonference / Summit Søndag d. 19. januar og mandag d. 20. januar. Lokomotivværkstedet, Kbh (Du kan også kun købe billet til søndag, hvis du ikke kan nå det begge dage). Giver adgang til: – Master Classes med internationale eksperter – Vinmesse med mere end 140 udstillere – Night Summit på søndag aften Benyt koden “Begyndere15” og få 15% rabat på billetter til konferencen. https://coolclimatesummit.com/wine-conference/
Smagekassen med de tre vine fra afsnittet bestilles her: registration@coolclimatesummit.com Pris 700 kr. Skriv “Smagekasse” i emnefeltet.
…………………….
Vi skal i dagens afsnit have skovlen under begrebet Cool Climate. Hvad er det egentlig? Handler det om smag, udtryk, breddegrader, zoner, temperatur eller er det nærmere en særlig stil og en vintype?
Hvordan og i hvilke zoner inddeler EU de vindyrkende hovedområder og lande? Og hvad er kravene for den enkelte zoner?
Hvordan smager belgisk pinot gris, polsk chardonnay og tysk spätburgunder fra Saale-Unstrut?
Til slut svarer vi på et lytterspørgsmål om krudt-/prutlugt i chardonnay.
Vi smager på
1) Pinot Gris, Gloire de Duras, Belgien, 2021 https://www.hjhansen-vin.dk/producenter/gloire-de-duras
2) Chardonnay, Winnica Turnau, Polen, 2022 https://www.winnicaturnau.pl/en/wines/chardonnay-2
3) Spätburgunder, Böhme & Töchter, Saale-Unstrut, 2022 https://www.boehme-toechter.de/weine/wahlverwandt/sp%C3%A4tburgunder_wahlverwandt/